År 2010

Började kika igenom blogginläggen och kalendern från 2010 som nu lider mot sitt slut och ser att det hänt en hel del.

Theresé 
Examinerad SBK allmänlydnadsinstruktör
Gick en jägarexamenskurs, men har inte skrivit provet.
Läst digital bildbehandling via LiU
Åkte och kikade på SM i Lydnad och Agility
Tävlat Agility för första gången
Varit funktionär på ett flertal tävlingar
Examinerad Agilitytävlingsledare
Varit tävlingsledare på en officiell klass 2 Agilitytävling
Examinerad Freestyleinstruktör
Åhörare Jenny Damm Kurs
Flyttat till Knivsta – Alsike
Åkt till Agility WM i Tyskland
Börjat studera Ekonomi via SLU
Hållt en valpkurs via KBK
Varit på Freestyle instruktörsträff
Clinic för Eva Bodfäldt inom On/off samt Fotgående
Kurs/föredrag för Kickan Allends ”Lördag hela veckan”
En lydnadshelg för Monika ”kennel rapports” med Dee (Tack Jenny för påminnelsen)

Samt en massa annat som jag hunnit med själv.

Lara
Röntgades om i Januari med tyvärr samma resultat B/C
Kastrerades i Januari
Tävlat Agility för första gången i April. 3e placering =)
Tävlat apellspår och uppflyttad
Skadad i Maj
Varit på Canovills Kennelläger
Påbörjat Terapihundsutbildning
Rehaben fortsätter…

Dee
Flyttade hem till oss i Januari
Gått en valpkurs
Träffat Får och påbörjat lite vallträning.
Börjat en träningsgrupp inriktning Agility för Malin Elfström
Blivit rabiesvaccinerad
Gått lydnadshelg för Monika ”Kennel Rapport”

När man skriver upp allt såhär förstår jag verkligen inte, hur sjutton har jag hunnit med allt?? Herregud vad med saker jag gjort och ändå är ju inte allt uppskrivet…
Ett händelserikt år med både glada och mindre glada upplevelser.

Vi önskar er ett gott slut och ett Gott Nytt År!

Categories: Dee, Lara

Hur var det nu?

Man brukar väl alltid säga ”jag får se vad hunden tycker är roligast, så satsar vi på det”…

Det är ett uttryck jag verkligen måste ta fasta på. För här sitter jag nu med en liten dam som inte är så jäkla taggad för lydnadsträningen (som förövrigt jag diggar hårt) o små fix o trixlir inomhus. Utan här ska det gå undan, springa är livet och i vilken sport kan man få springa? Jo Agility såklart! Det som jag egentligen inte riktigt kommit in i. Har tävlat 3 gånger, alla de gångerna i år!! Men varit funktionär i 7 år! Jag tokälskar agility, men att tävla eller att själv vara den som tränar det hela skrämmer mig lite faktiskt. Varför? Vet faktiskt inte riktigt, kanske för att jag ”varit med” så mkt, så jag har lite höga krav på mig själv. Det är ju liksom inte så att jag tränat aktivt Agility i 7 år…

Därför tror jag att Dee är den hund som nu försöker få mig att fatta att jag måste ta mig ut på banorna. Hon har inte riktigt gett mig något annat val, utan det är som att hon säger ”Träna Agility, eller träna inte hund alls, för något annat tänker inte jag ställa upp på”. =)

Vad säger man? ”Ja chefen, jag lovar! Vi ska träna Agility om det är vad du önskar”

Så idag åkte vi till klubben och  jag och Emelie fram lite hinder o en tunnel på parkeringen och Dee gick som tåget. Helt galen och sjukt duktig…

Jag får väl tänka om lite angående lydnaden tror jag….. =)

Categories: agility, Dee, Träning

Återbesök Lara

Var hos Kjerstin på Ultuna med Lara idag för återbesök.
Vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Smärtan hon visade i ena tåleden i fram förra gången var helt borta nu. Istället markerade hon ganska ordentligt i hasleden, vä bak. Ryggen ömmade hon fortfarande i, men nu hade smärtan traskat framåt lite. Man kan helt enkelt säga att smärtan verkar vandra runt på olika ställen, men ryggen brukar vara den bestående punkten. Både jag och Kjerstin tyckte att lite komiskt är det, men såklart jätte tråkigt. Men va sjutton är det som är grundproblemet och hur får man bot på det hela? Något varken hon eller jag hade något direkt supersvar på.

Det ser ut som en ledsjukdom och jag ska fortsätta ha Lara i koppel. Göra balans/stadgeövningar och sedan ska vi testa vattentrasken.

Vi pratade även om det att man ser ju inte mkt på henne när hon bara är. Hon är pigg och glad, hoppar på folk o ja är galen kan man lätt säga. MEN! Det som hon tycker att jag är duktig på är att verkligen ta märke på dessa små tecken som hon visar. Hon är ju en levnadsglad hund och ingen (ursäkta) Schäfer, som kan skrika för minsta lilla.

Jag råkade som exempel ta ner medicinen lite för snabbt och det resulterade i att jag såg att hon INTE hoppade på Emelie när hon kom. Något som aldrig hänt tidigare. Ibland vill hon inte hoppa in i bilen och kan även försöka kravla sig upp i soffan, där hon vanligen kastar sig upp. Det är exempel på småsaker som man egentligen inte tänker på, men som jag behöver vara vaksam på för att verkligen se hur mår min lilla prinsessa..

På torsdag fortsätter andra omgången i vattentrasken och sen håller vi kvar våra tummar för att jag någon gång ska kunna få träna henne ”som vanligt” igen. En lydnadstrea skulle ju sitta skoj någon gång =)

Ett positivt besked trots julgodiset och ja Laras inbrott i diverse mat som inte är hennes, har hon gått ner nästan 1 kg sedan 4a veckor tillbaka. Nu är vi nere på 18.8kg =)

Categories: Lara

När Lara får börja träna…

så tänker vi satsa på lydnaden såklart! Men jag har en liten förkärlek till Freestyle och Heelwork to Music.

Vet att många har sett videon, men detta ekipage är helt fantastiskt och ger mig gåshud. Något att sträva efter helt klart!

Categories: Lara, Träning