Blodpudding verkar vara hemligheten..

Jag tror jag hittat den hemliga ingrediensen… och det må då vara blodpudding =)

Dee är inte sådär jätte galen i sin mat eller andra smarriga saker såsom köttbullar, korv osv när vi tränar. Men en kväll testade jag blodpudding och jädrans vilken skillnad det blev på träningshumöret för fröken. Hon till och med försökte sno från handen och de händer då inte ofta! Lägger man i lite blodpudding i maten så slinker det ner lätt som en plätt, både morgon och kväll.

Kan blodpudding vara lösningen? Ja för tillfället i alla fall!

Men funderar på en sak, kan det hända att även hundar har järnbrist?

Categories: Dee

”Ge inte upp än!”

Var de ord Kjerstin Petterson sa till mig när jag var där idag med Lara! Jag har varit nära att ge upp hoppet om en träning och tävlingsframtid med henne, men kanske finns det lite hopp kvar. Jag får verkligen tro det!

Vad sa hon mer då?
Jo Laras handled var mycket bättre, hon ömmade inte direkt något och rörligheten var nästintill helt normal igen. Kändes bra att höra!
MEN…. istället ömmade hon rejält i ryggen och även på ett flertal ställen i tårna. Vad ska jag säga? Tillbaks till ruta ett?
Kjerstin skulle nu prata med veterinären för att lyssna vad vi ska ta oss till. Reumatismen är ju inte helt uteslutet ännu och då finns det en tanke om att ställa Lara på en ordentlig kortisonkur som tydligen ska ge ganska så jobbiga bieffekter. Hon kommer då tappa muskler, äta o dricka mer o inte må sådär toppen bra till en början. Den kuren ska vi sedan trappa ner sakta, sakta under en längre period och hoppas på att det ska bli bättre.

Min lilla Lara… Jag ser på henne att hon inte mår sådär toppen bra. Hon har gått o blivit grinig mot andra hundar. Inte så att hon skulle vara elak, men hon vill inte att andra hundar kommer nära. Hon som varit jätte social och glad. När hon var utan Norocarpen en helg märktes ganska snabbt att hon blev mer låg och inte lika ”galen”.

Nu får jag bara vänta på samtalet från Kjerstin och se vad hon och veterinären kommit fram till. Inget är bestämt ännu förutom att koppel ska vara på hela tiden och gärna arbeta vidare med skritt o trav i kuperad miljö…

Categories: Lara

Kanonbra 5 minuter!

Som några av er vet så har Dee haft lite jobbigt när vi tränat. Hon kan gå sjukt bra ena minuten och vara jätte kampglad och sprallig till att nästa minut lägga av totalt och bara ligger och trycker. Då är det svårt att sätta igång igen och jag känner hur min egna gnista faller ganska snabbt…

Men nu har hon gått grymt bra två träningstillfällen i rad. Och jag är helt lyrisk! Jag hoppas hoppas att detta är en form av vändpunkt nu, men vågar inte hoppas allt för mycket.
Det jag gjort annorlunda är att vara jätte tydlig i träningen. När vi nu kört lydnad har fokuset legat på fotgående där jag kör enligt modellen ”Fot” – ”Bra” – ”Bryt”. Tydligt och strukturerat och jag vet exakt hur jag vill ha det hela. Vi kör aktivt i ungefär max 5 minuter med korta pass varierat med mycket lek. Sedan slutar vi och hon får inte göra mycket mera under kvällen. Inte någon träning alltså. Men shit va bra det gått! Planen är sen att öka tiden på träningspasset sakta men säkert. Jag vill att efter varje träningspass så ska hon ha lyckats och inte sjunkit i självförtroende.
Sen gäller det för mig att vara noggrann med att ha planer på hur jag ska träna in varje moment för sig. Men det ska jag nog komma på!

Jag tar mig an utmaningen =)

Categories: Dee, Lydnad, Träning

terapihund 2

På söndagen var det mer praktiskt med hund som gällde. Jätte kul tycker jag som bara längtat efter att få träna Lara.
Vi fick övningar såsom visa två fingrar så skulle det bli en form av target som vi kan använda för att förflytta hundarna lite smidigt sådär. Lara fattade vinken fort men i bakläxa fick jag att lära henne hur man tar godis fint. Hur ska det gå egentligen??!! Blir ett projekt för sig =)

Vi fick också testa på att klä på hundarna en t-tröja som kan användas som en aktivitet under ett terapibesök. Att de då ska ta av hunden t-tröjan. Lara fick såklart en t-tröja som det stod Rottweilerklubben på. Tycker det passar alldeles utmärkt.

Annars var det kramar som stod på schemat och närgång i huvudtaget. Vi avslutade söndagen med en föreläsning om massage för våra fyrfotade vänner. En mkt trevlig helg och nu har vi lite att träna vidare på.

Categories: Lara, Träning