Kurser hit och dit

Dagarna bara rinner i väg och det känns som om jag inte riktigt hänger med.

I alla fall har det hänt en hel del.

Jag och hundarna har flyttat till Knivsta, en 2a på markplan som är jätte mysig. Ännu har jag inte fått till alla möbler o sådant, men det kommer med tiden. Måste planera lite så det blir snyggt liksom =)
Men både jag och hundarna trivs bra. Jag tror hundarna trivs i alla fall, inga klagomål än så länge. Dee hade det lite tufft i början att förstså att det gick att rasta sig här ute också i koppel och inte bara på baksidan av mammas hus. Men det tog inte så lång tid som jag skulle tro, så nu rastar de sig jädrans snabbt när vi kommer ut. Så skönt! =)

Förra helgen började för mig redan på fredagkvällen den 15e med att lyssna på en föreläsning och prata om våra hundar för Monica Henriksson, Rapports Kennel.
Under helgen sedan körde vi praktiskt med våra hundar och fick massvis med tips och hjälp med det man upplevde som problem eller svårt. Även att lyssna på vad Monika sa till de andra var otroligt intressant.
Jag gick med Dee och efter den där helgen var det som att allt föll på plats i min skalle. Jag fick verkligen beskrivet vad för hund det är jag har i kopplet och hur jag ska arbeta för att på bästa sätt ta hand om den underbara hund jag har i träningen. Monika var grym på att analysera både förare och hund. Och att höra det Monika sa till mig om att jag måste vara tydlig och tänka på att Dee är en helt annan individ från Lara, har helt olika mentalitet och beteende i träning. Det var något jag egentligen visste, men behövde få någon att säga det till mig tydligt så att JAG förstod. Nu känner jag mig både starkare och har mer kunskap för fortsatt träning framöver. Toppen skoj var det och Dee skötte sig strålande. Måste ha ätit ett lyckopiller eller nått, för det var nära till piruetter i luften =)

Sedan i torsdags var jag iväg med Lara till stockholm och Hundens hus för att gå på Hundterapi utbildningen. Jätte spännande och roligt. Lara skötte sig som alltid strålande. Men jag funderade lite på kunskapsnivån av de som satt där och tänkte utbilda sina hundar. Antingen var de bara blyga och inte vågade säga något eller så kanske jag pratade för mycket? I alla fall frågade de frågor om hur man belönar en hund och hur man leker med sin hund och det tycker väl jag att man redan bör veta när man börjar den utbildningen? Men kanske inte. Lärorikt blir det ändå när diskussioner kommer upp, så jag klagar inte.

Annars fortsätter Dee på agilitygrundförberedande kursen med Malin. Otroligt roligt varje gång och nu ännu roligare när vi fått börja köra lite ”på riktigt”. Tunnel och bordet har varit de hinder hundarna fått testat nu.

Categories: agility, Dee, Lara, Lydnad, Träning

Lara hos Kjerstin Ultuna

I tisdags var jag med Lara hos Kjerstin Petterson på Ultuna för att kolla vad dessa ”små förändringar” i handlederna kunde betyda. Jag har hört mycket gott om Kjerstin och även hört att hon verklgien säger som det är, hon kan säga det värsta som kan hända och ger en inga falska förhoppningar.

Lara har nu ätit rimadyl i snart 4 veckor och är piggare än piggast. Detta tyckte Kjerstin verkligen tydde på att hon måste haft ont eftersom man ser sådan radikal skillnad på hunden.

Kjerstin började med att känna igenom henne riktigt ordentligt och där upptäcktes att hon reagerade på väster fram handled, men väldigt lite.  Hon höll ju nästan på att hugga veterinären vid genomgången innan röntgen.
Hon reagerade ytterst lite i ryggen, men ändå något. Vi tror hon har gått och spännt ryggen för att avbelasta lite i fram och därför är den lite öm.

Men vad som vi kom fram till, eller som Kjerstin kom fram till var att någonting måste ha hänt i vänster fram. En skada på något sätt. Det som kommer hända nu är att hon ska fortsätta äta rimadyl i några veckor till. Jag ska ut o gå med henne i skog o mark för att hon ska få arbeta och anstränga sig lite. Lyfta på benen. Detta då i skritt och koppel på.
Jag ska sedan hjälpa Lara att väcka, någoting i handlederna som jag redan glömt vad det heter – men det skickar signaler till hjärnan att nu får du spänna denna muskeln osv. Detta gör jag genom att ställa henne rätt med alla fyra tassar i backen och sedan lyfta parallellt så hon får balansera.  Sedan ska jag böja lite på handlederna o hoppas vi väcker dessa grejjer.

Men framtidsprognosen såg väl någolunda bra ut. Inga förhoppningar skulle jag direkt ha så jag inte blir besviken. Men självklart hoppas jag på det mest positiva.

Så om några veckor ska vi tillbaka och se hur det ser ut då. Vilken resa detta är alltså, helt galet.. Hoppas på gott slut!

Categories: Lara

VM Guld i Tyskland!

Bättre sent än aldrig kommer ett litet  inlägg om resan!

Tidigt onsdag morgon kl 0620 startade planet som tog mig, Eva, Ann, Birgitta, Sandra samt Malin Elfströms föräldrar Helge och Eva-Britt  till Tyskland där vi skulle hejja fram Sveriges Landslag och lite extra på Malin Elfström med Seglinges Swift som deltog i både largelaget och individuellt.

Vi bodde på ett jätte gulligt hotell bara 15 min med bil från tävlingsplaten, jätte smidigt tyckte jag.
Resekamraterna kunde jag inte valt bättre, vi var en fantastiskt grupp som skrattade och skämtade jämt o ständigt. Humöret var på topp med andra ord! Till tosdagen så kom även Lisa L, Karin S, Anja och Malin M för att dela denna underbara resa med oss andra.

Och vad fick vi uppleva då??

JO!!! SVERIGE tog GULD med Largelaget!!! Så jäkla fantastiskt och underbart att få uppleva det. Jag kan bara tänka mig hur Åsa, Jenny och Malin kände. Så grymt bra jobbat av dem alla.

GRATTIS Åsa med Cadi, Malin med Swift och Jenny med Ina, ni kunde inte gjort det bättre!

Och att grädda den upplevelsen med så fick vi också se Malin med Swift och Jenny med Ina gå in och sätta 2 nollor till individuellt och hamna på 20 resp 13e placering i Largeklassen. Vilka förare och vilka hundar säger jag bara!

Ett stort Grattis också till alla andra som gjorde jätte fina lopp, Knivsta ekipaget Patrik med Ina som satte sina två nollor i laget och mediumlaget som var otroligt nära en 4e placering. GRATTIS!Categories: agility