Dee har vallat

Denna vecka har vi verkligen satt igång med vallningen. Jag och Dee har tagit oss ut till Eva på Seglinge fyra gånger denna vecka och det har gett resultat varje gång. Så otroligt häftigt och rolig.

Jag kan ännu nästintill ingenting om vallning så jag tänker inte beskriva ordagrant vad vi gjort. Men stegen har verkligen gått framåt. Från att vi började med att ha Dee i fållan där hon gick i slowmotions slowmotion till att vi nu har henne i 25an med lina på. Jag eller vi ska jag ju säga då Eva har varit delaktig hela tiden, har fått kämpa med att hålla Dee på fötterna och få lite mer energi i stegen. Annars lägger hon sig gärna ner och tycker hon ligger bra där. Vi har tjoat o tjimmat o hoppat o klappat händer ja oj va vi försökt med allt o få upp henne. Och det har ju gett resultat. I går när vi var där hade hon bra bättre energi i stegen och det började se riktigt bra ut! Imponerande måste jag tillägga!

Mer vågar jag inte beskriva. Men oj va KUL vi har det!!
Hoppas på mer vallträning nästa vecka =)

Categories: Dee, Träning, Vallning

R.I.P Seglinges Flicka

Igår var det sorgens dag då Anna fick fatta det otroligt tunga beslutet och ta farväl av goa lilla Pippi-Lotta Flicka.

Flicka har som ni kanske läst fått en hel del Epilepsianfall och när hon sedan fick medicinering började vi hoppas på att nu var det positiva tider vi gick emot. Men hon hade fått ett anfall även igår och det var då beslutet fattades.

Jag är så oerhört ledsen för speciellt Anna och Oscar samt Eva som fött upp dessa underbara liv. Livet kan verkligen vara orättvist och man frågar sig alltid VARFÖR detta händer!!

Himlen har fått sig ännu en underbar ängel och hon får nu träffa sina syskon Spot & Kim som även de lämnade jordelivet alldeles för tidigt.

Tankarna är hos er…..

153

Categories: Valpar

Dee på kurs

Idag var ännu ett tillfälle på kursen vi går för Malin Elfström (nyblivne landslagsdeltagaren med sin BC Swift ;D)

På schemat stod burlekar, där vi fick en snabb introduktion om alla de 3 viktiga steg vi behövde samt vilka anledningar det finns att verkligen lära sin hund burleken. Vi fick sedan torrträna på att öppna buren o snabbt in med godis i hörnet. Det var inte så lätt som det såg ut minsann =)

Sedan tog vi hundarna och testade med dem. Dee skötte sig jätte bra och jag kunde snabbt traska vidare till att vänta någon sekund med öppen burdörr innan godis kom. Duktig liten SvartVit.

Sedan var det dax för inkallningsövningarna vi fick göra förra gången. Har ibland tyckt att Dee inte riktigt har samma drive i kampen som jag hade önskat, men jag tog hennes absoluta favorit sak. Ett förkortat grimskaft med en liten knut på =) Och hon lekte riktigt bra. Är kanske van vid Lara som kampar med allt man erbjuder och har haft det gratis. Här måste jag nog jobba lite för att få samma gnista.
Iallafall så tyckte Malin jag skulle försöka få in lite mer passion i Dee. Att hon ja helt enkelt lägger till lite hjärta i inkallningsövningarna. Hon har en glädje och bra fart, men det finns liite till att ta tyckte vi bägge. Så läxan för mig var att göra det ännu roligare hos just mig. Variera med kamp, tappade godisar, lek med mig ja helt enkelt hon ska inte veta vad för kul som kan hända hos mig. Sedan variera inkallningarna och lägga till framförbyten osv. Ska bli skoj o testa =)

Sista grejen vi gjorde var att se om de erbjöd att gå upp på något som rörde sig. En liten planka/låda som hade två pinnar under sig och på så sätt vart instabil. Dee tänkaren själv checkade av hela lådan och tog sedan en tass i taget och satte på lådan. Man verkligen ser hur hon funderar, efter varje rörlese hon gjorde på vickande lådan tittade hon på mig som ”är det här rätt mamma?” Så söt så =)

Nu har vi lite läxor att göra tills nästa gång och det ska bli riktigt roligt att sätta fart, hon är underbar att träna med =D

Lara fick sig lite mingel när vi åt glass o Jordgubbar för att fira Malin Elfströms fantastiska insats med Swift på landslagsuttagningen i helgen. Sedan fick hon lite fotgående eftersom hon inte ska springa, rusa eller hoppa något pga ryggen. Hon går fint den tjejjen, börjar få bort lite trängning och hon har rätt attityd.

Det är så skoj o träna hund!! =)

Categories: Dee, Lara, Träning

8 månader

Idag blir Flaxa-Sam valparna hela 8 månader! Vi säger Grattis till Dee, Flicka, Wick och Vide!

Här hemma har vi kört vägning och mätning. O eftersom jag har har två flaxavalpar här hemma så fick bägge ställa upp =)
Wick verkar älska kameran medans Dee börjar tycka det är pest och urtråkigt att bli fotad..

005_8man

066_8man

Dee
Vikt för dagen
: 15,3 kg. Hon har alltså gått upp ca 0,7 kg på en månad!
Höjd för dagen: ca 48 cm en ökning på 1,5 cm. (Svårt o mäta med tummstock)

009_8man

053

Wick
Vikt för dagen
: 16,8kg
Höjd för dagen: ca 52,5 cm (mätt med tummstock)

Categories: Bilder, Dee utveckling