Lara får vila… igen

Har smått misstänkt att det kunnat vara något som inte stämmde helt med Lara. Har tyckt hon varit sig själv, väldigt pigg och glad. MEN ibland om vi har tränat och hon haft lite för mycket fart och typ sladdat eller halkat till så har hon pipit till och inte velat gå till den platsen. Precis som om hon trampat på en tistel eller liknande, det är vad jag tänkt i allafall.

Igår hade jag bokat tid hos Stefan Rosén på ReDog i Västerås för en genomgång. Jag fick det på papper. Lara har ont i en muskel som sitter vid bakre delen av ryggen. Vi fick därmed order om vila med kontrollerade promenader. Som betyder rusa inte hela jäkla tiden ungefär. Men hon får både gå lös och kopplad och eftersom hon inte är jätte livlig på promenaderna ser jag inga problem direkt. Det tråkiga dock är att vi inte får träna Agility, kan inte heller träna de saker där det kan bli sladdar eller för hastiga rörelser. Typ apportering, inkallning med ställande o läggande osv. Fotgående och vittring har vi kvar, platsliggning också kan vi ju köra på ;)

Jätte trist och om 3-4 veckor ska vi tillbaka och kolla igen. Ska då också nu under dessa veckor åka med Lara och låta henne ligga på vibbplatta i 15 min 3 gånger om veckan.
Tur jag har en till liten rackare som behöver få lite hjärnstimulans. =)

Han såg inga hinder framöver att fortsätta med Agility när det är läkt och bra, hon är ju endast 3,5 år så ännu är hon frisk och har bra läkekött =)
Bara o avboka tävlingarna jag anmält mig till framöver, en av dom var bergslagsveckan i Fagersta som jag tänkte skulle bli den riktiga ordentliga debuten när vi skulle ha en fungerande slalom och kontaktfält!
Det får bli till hösten.

Categories: Lara, övrigt

Det ska gå undan minsann

Igår åkte jag och Emelie med djuren till Knivsta BK för att träna lite Agility.
Lara börjar få koll på det här med Slalomet nu och 4a pinnar är helt lugnt även om det är lite kluriga ingångar. Här hemma har jag lagt på 2 till så det alltså är 6 pinnar och även det gick riktigt bra.

049_1
På klubben satte jag upp 4a pinnar och körde med ett hopphinder som en cirkel runt och det gjorde hon helt okej. Ibland tycker jag hon ”prejjar” pinnarna lite väl och ja mestadels trycker sig igenom. Ingen riktig rytm än alltså.
Men jag tog sedan och ställde ännu en 4a pinnars slalom några meter bakom den första för att se om hon kunde ta 4a först och sedan 4a till.

En-två gånger fixade hon det galant, sen är det som att hon inte kan gå vid gräset runt slalomen. Hon nosar och tittar på tassen och nosar lite till, gör ett skutt åt sidan och beter sig väldigt underligt. Som hon brukar kunna göra när någon kissat där. Jätte töntigt jag vet ;) Men igår började jag fundera om hon på något sätt råkar slå i med tassen i självaste slalomhållaren som ligger mot marken. För det verkade som att det var den som helt plötsligt bara störde henne.. Hon är ju inte den som är rädd för underlag annars, hon klampar ju på det mesta och har ju varit på gång att bli räddningshund så jag tycker det är lite mysko! Några tips kanske på vad det kan vara?
Vi slutade med slalomträningen där och körde lite staket där morsan (alltså jag) måste lära mig att röra på fötterna..

En trevlig hundkväll på klubben och Dee skötte sig fint och bara låg o tittade på när vi tränade.. Hon fick sedan köra lite ”valp”inkallningar som vi fått i läxa av Malin Elfström. Jag och Dee är nämligen med i en träningsgrupp på 6 valpar, Dee är äldst på 7,5 månad och sedan trappar det ner mot 12 veckors valpar. Vi kör då en valpkurs förberedande Agility. Jätte spännande och jag är överlycklig att fått denna chans. De andra som är med i denna grupp är Anki S och Exit, Emelie och Emil, Birgitta och Flinga, Karin S och Ozzy, Anki R och Nellie.

SM bilderna har blivit några fler och det kommer fyllas på under veckan. Ni hittar dem på http://galleri.stis.se

006
Dee´s Mamma Flaxa och Anna

Categories: agility, Bilder, Dee, Lara, Träning

SM bilder

Kameran var med på SMet och det vart inte sådär jätte mycket fotat, tyckte jag i allafall. Men när jag kom hem och la in bilderna i datorn var det visst 998 st!!! Har suttit under eftermiddagen och kollat igenom vilka som var helt okej och har börjat redigera. Har dock bara hunnit runt 50 st, det tar en jädrans lång tid.
Men jag är ledig hela veckan och sakta men säkert kommer ni se fler bilder i galleriet som ni hittar på http://galleri.stis.se

Ni får gärna ”låna” bilder till blogg/hemsida. Bara mitt namn står kvar! =)

Sen måste jag lägga till. Lara klarade idag 6 pinnars slalom som stod rak! Även lite knepigare ingångar, så det tar sig sakta men säkert =) Man blir bra peppad av att träna när man ser alla otroligt dukiga ekipage på SM.

Categories: agility, Bilder, Lara

SM Agility och Lydnad 2010 Karlstad

Helgen som många väntat på är nu över. Fantastiska dagar men grymma hundar och dess förare har det varit! Jag och Emelie med Jossan och Emil åkte i fredags fm upp med fullpackad bil och endast en varsinn hund med oss. Våra yngsta, alltså Dee och Emil skulle få sig en hel helg med fullt av socialisering.

Det tog oss knappt 4 timmar upp eller rakt över till Värmland och vi åkte till tävlingsplatsen först så vi visste vart den låg. Rastade våra små och tog bilen ner till Centrum där vi skulle vara med på invigningen. Vi träffade på Eva och Ann och anslöt oss till dem och gick nästintill först i ledet =)

En jädrans massa folk och hundar i invigningsledet, men desto mindre i centrum =) Häftigt var det att se allesammans och när vi sedan samlades vid självaste invigningen så fick vi se Landslagsekipagen för Freestyle dansa loss och Kelpie Faxe miljöstortera.
Emelie och jag tog sedan bilen hem och däckade snabbt i vår stuga på campingen vi hyrt. Vaknade upp klockan 22 och insåg att vi sovit i 4a timmar redan. Upp o rasta hundar och borsta tänder sen däckade vi på nytt! Trötta? Ja något ;)

Lördagens tävlingar startade redan kl 0700 med lydnaden, agilityn satte igång kl 0730!
Hela dagen lång satt vi och kollade på fantastiska hundar och förare i både agility och lydnaden som kämpade om nollade lopp inför söndagen. Vädret pendlade mellan kallt, blåsigt och regn till ibland lite mer värme och solen som tittade fram någon enstaka gång.

Vi hejjade lite extra på våra fantastiska Knivsta Ekipage och även på Laras uppfödare Jenniefer med halvbrodern Kali som tävlade i lydnaden!

Söndagen var det upp tidigt igen och packa bilen så vi kunde lämna in nyckeln för vår stuga i tid. På plats på SKutberget där tävlingarna hölls var vi i god tid och denna dag såg det ut att kunna bli kalasväder! Lite kyligt med INGET REGN!! =)

Nu var det dax för finalen och det var sjukt spännande att sitta och se hur alla satsade för fullt för att få till grymma lopp och slåss om medaljerna! Det var Vinna eller Försvinna som gällde rakt igenom!

Vi säger jätte Grattis till alla fantastiska medaljörer. Extra Grattis till Dee´s mamma Flaxa och Jill som deltog i det vinnande Largelaget!  Även Grattis till Rikard och Lova som tog hem Guldet i small individuella, Malin Lindskog som både vann med Mediumlaget och individuella med sin Mazli och Veronica Bache som tog hem guldet i Large individuella med sin Excel.

Dee har skött sig sjukt bra i helgen! Verkligen kunnat koppla av och sov mest hela tiden vid mina fötter när vi satt och kollade på Agilityn. Helst fantastiskt! Även i stugan där vi bodde var hon hur cool som helst. Så stolt över henne. Har inte visat upp några som helst tecken på osäkerhet för andra hundar. Så jäkla skönt! Vi har ju bott med 12 veckors valpen Emil och då kan jag ju lägga till att helst plötsligt vart min 7,5 månaders hund vuxen och ”gammal”. Ha Ha hon låg i sängen och sov eller bara vilade medans Emil (i lönneberga) hittade på alla möjliga påhitt och busade runt.  

Måste bara berätta den roliga eller ja det typiska mig att göra när vi är påväg hem.
Satt i bilkö efter västerås och jag tänkte fota med mobilen min och vevade ner hela rutan fram där jag satt på passagerarsidan. Fotade så fint och när jag skulle veva upp fönstret vevar jag SÖNDER hela fönsterveven!! Fönstret är alltså helt nervevat och när vi bara låg i hastighet ca 30km/h så var det ju lugnt. Men sen när det flöt på lite bättre o vi kom upp i 90 km/h ja då kan jag lova er fy satan va kallt det blev!! Gick inte att få upp fönstret så vi drog på oss jackor och satte på stolsvärme och ja höll på att frysa i hjäl innan vi var hemma igen! Så typsikt, men vi är SÅ glada att det inte regnade i allafall! Ha Ha

Tack alla för en underbar helg. Foton är tagna i mängder och jag håller på för fullt att redigera. Kommer så snart jag fixat klart dem!

Categories: agility

Galet bra hundar jag har!!

Är precis hemkommen från klubben där jag först hade min första träff på den lilla freestylekursen jag startat. Det är bara en grundkurs som blir mitt praktiska prov för att bli freestyleinstruktör. Här ligger vi i gott folk!! =)

Har en jätte trevlig grupp på 5 deltagare, där bara 4st dök upp idag. Duktiga unga tjejjer med fina små hundar. Ska bli så roligt och se vilka framsteg de gör.

Lara fick vara med och visa upp lite rörelser. Lite kan vi faktiskt =) Och Dee fick ligga uppbunden för att lära sig det helt enkelt. Och det skötte hon med bravur, låg där så fint och det vara bara någon enstaka gång hon pep lite. Duktig liten SvartVit.

Sen när kursen var klar kände jag för att träna lite. Var bara 2 pers på apellplanen och jag började med Dee.
Så fort jag kopplade loss kopplet så kändes det som att hon fattade ”nu kör vi morsan”. Sån grymt fin kontakt och ville göra nått hela tiden.
Vi fokuserade på lite apportering som börjar bli riktit fin. När jag får min videokamera som fortfarande efter 4 månader ligger på lagning så ska jag visa er =)
Vi har bara lekt upp den genom att jag kastat och sedan släppt henne så hon fått hämta den till mig där jag står med en kamptrasa och tjoar. Vi har också kört i lugn sittande position där mitt mål är att hon ska dra den mot sig själv, alltså lägga tyngden bakåt precis som i kampen och på så sätt få ett bättre gripande och hållande av apportbocken. Börjar verkligen arta sig! Metallen likaså, här börjar vi i tid.

Sedan tränade vi på ordet ”sitt”. Har nämligen blivit mycket liggträning och att hon ska lägga sig på kommandot och därför försöker hon att lägga sig varje gång ett annat ord kommer ur min mun, som typ sitt =P
Goda resultat fick vi till under kvällens träning även i detta.

Och så avslutade vi med lite fotingångar som även där börjar bli riktigt fina. Mina hjälper är minimala och hon tänker verkligen till.  Så jäkla kul! =)

Sedan fick Lara träna. Där var det bort med leksak och tänka ”Luuugn, luuugn”. Hon taggar så jädrans mycket på lydnad och jag får dessa kampmorrningarna i de flesta lydnadsmomenten. Det får man inga höga poäng med trots att det kan vara hur snyggt som helst. Så här är det koncentration på lugnt vis som en liten fröken Kelpie ska förstå.

Det börjar ge framsteg, men gaah va tråkigt det är att inte tjoa o tjimma o leka hej vilt med hunden =P Men ska vi få bra poäng får det gå till såhär. Fotgåendet gick riktigt bra och hon går riktigt riktigt bra, tränger lite och endast en liten morrning fick vi till o det var i en vänsterhalt.

Sedan gjorde vi en inkallning med ställande o läggande. Riktigt bra det också med tanke på att vi inte tränat det på evigheter.  Ett lite bättre och snabbare ställande ska vi få till bara, sen ser det ut som ett 10 mässigt i mina ögon.

Fjärren testade jag också som varit ett av våra svåraste moment, hon tar sig sakta men säkert framåt och det brukar inte finnas mycket hjärna med där utan bara fart. Men nuså stod jag på ca 6-7 meter och fick till riktigt bra ligg-stå, stå-ligg och sitt-stå. Härligt!

Sen sprang vi över till agilityplanen och testade en liten bana som var uppställd. Kändes som att det var lite mera fart än hjärna där ett tag också, men hon gjorde balansbommen o Aet riktitg bra med kontaktfält!! Vi som tränat så lite på KF. Sedan ställde jag upp ett 4a pinnars slalom och det gick ju strålande. Adderade hinder före och även där fungerade det fint. Känns bra att vi tar oss framåt med slalomträningen efter allt slit.
Kommer bli bra det här!

Men helt grymma hundar ikväll måste jag säga! Bägge gjorde fantastiskt ifrån sig och jag är så stolt så. Kommer somna med ett leende på läpparna ikväll.

007_1

Categories: agility, Dee, Lara, Lydnad, Träning