Sommar, sommar, sommar….

…. det är sol och himmel blå.

Okej inte riktigt just nu kanske, men det har verkligen varit kalasväder ett tag där förra veckan =)

Här tränar vi på lite allt möjligt.. Lara o jag kör stenhårt på Slalomträningen och faktiskt efter en hel del kämpande kan hon nu när vi har 4a pinnar i backen!! LYCKLIG!!! Det tar sig, sakta men säkert är vi där.

Dee får träna på att inte dra som en tokdåre i kopplet. Vet att ja inte riktigt har tränat det förut med Lara och faktiskt nästan skitit i att de drar. Men naa lite kan de väl minska på trycket tycker jag.
Annars tränar vi också på sitt/ligg kvar. Ligga kvar och titta när jag tränar med Lara samt lite små trix hit o dit. En del apportering och fotgående ingångar har vi fått till. Såå roligt o träna!!

Här kommer lite bilder som får avsluta bloggen:

208
215
217
218
220

Categories: agility, Dee, Lara, Träning

Sveriges Tokigaste Hund!

019
Såg på Anna Müllers blogg att hon är med och tävlar om Sveriges Tokigaste Hund!

Självklart tänkte jag då också lägga in min bild och hoppas att ni är gulliga o röstar på TokLara som leker med vattenspridarens strålar.
(Man kan rösta från flera datorer och max 1 gång per dag, så det är bara att ligga i ;D)

Första priset är en filmkamera och eftersom min aldrig funkade och har nu legat på lagning i över 3,5 månad. Så skulle detta vara guld värt ju =)

Här röstar ni på min bild >Klicka Här<

Categories: Lara

Knivsta Agility 15-16 maj 2010

Då är denna grymt roliga helg avklarad som är varje år på Knivsta BK. Det är ju såklart Agilitytävlingarna jag talar om.

Jag har varit funktionär och det har varit fullt upp från 7-8 på morgon till 19-20 på kvällarna. Men vad gör man inte för att se några av sveriges bästa ekipage tävla i den asgrymma sporten Agility?!!

Hundarna har hängt med såklart och i fredags träffade vi på Dee´s syster Flicka. Sjukt lika de är alltså! =) Den som kan skilja på dem när man endast ser rumporna, den ska få medalj! ;)

Under lördagen fick vi strålande solsken och värmen var som en riktig sommardag.. Tyvärr ska jag låta gnällig, men gaah va varmt de blev när man satt i seketariatet (tält), då var det inte lika roligt. Huvudvärken var ett faktum! =/ Hundarna vågade jag inte ha i bilen då det kändes som att där kunde det bli riktigt varmt. Istället öppnade jag upp Knivsta Ungdomar´s klubbstuga, stängde dörren in till ”stora” rummet och hade komposgaller mot ytterdörren. Så där fick de ligga i hallen, hade bur och en dyna så de hade nått o ligga på. Perfekt! Gick förbi några gånger och de hade total däckat där! Duktiga hundar =)

Söndagen sedan lekte vi av oss lite med broder Wick =) Stilig herre det där måste jag säga.
Sedan vart det av att ligga i bilen under näsan hela dagen, det var mulet och blåste en del så det vart inte så varmt som tur var. Dock sken solen mer mot eftermiddagen, men de klarade sig bra. Skönt att ha hundar som kan ligga tyst i bil!  Självklart fick de komma ut flera gånger  o kissa samt springa av lite på åkern.
Tog ut Dee under ett tillfälle när jag inte hade någon funktionärspost och vi satte oss på en bänk och ja, hon skulle bara infinna sig i lugn o ro. Gick ju hur bra som helst! Sedan tränade vi lite småsaker och hon hade full fokus mot mig. Toppen!

451

455

Under em sedan tog jag ut dem bägge två och satte mig brevid banan för att fota lite. Bad bägge hundarna lägga sig ner och de låg så fint o lugnt brevid mig när vi satt vid banan. Helt fantastikt! Så stolt över lilla svartvit! Lara visste jag ju redan skulle klara det där galant. Dee brydde sig inte heller det minsta om de andra hundarna som sprang på banan och som gick runtomkring henne. Så jäkla skönt!!!

540

Så efter en lång helg full med aktiviteter så är vi alla tre väldigt nöjda här hemma. Tror faktiskt jag är bra mycket tröttare än hundarna ;) Men sova gott kommer vi alla att göra!

Tack alla Knivsta BK:are och alla andra för en underbar helg. Så kul att vara bland er alla! =) (som mina vänner säger: Ni är min andra familj =) )

Categories: agility, Dee, Lara, Tävling

22 år!

Då var det dax för mig att bli 22 år gammal =) Eller ska jag säga ung?
Känns helt sjukt om man tänker på att man eventuellt ska leva minst 50-60 år till!!! Fatta, det är ju hur mycket som helst. Jag som tyckt jag hunnit med en massa, men jag kommer hinna med hur mycket som helst! UNDERBART =)

Dagen har än så länge varit toppen =) En massa Grattis både via telefon, SMS, och Fejsan har kommit och det har då blivit massvis med TACK! Så otroligt gulligt av er allesammans.

Tog bilen såhär på fm till västerås och åkte till ReDog, har hört så otroligt mycket gott om dem. Och eftersom den förra fysioterapeuten jag gick med till Lara inte alls kändes bra så tänkte jag att jag testar att åka hit. Grymt trevlig personal och Stefan som tog emot oss var helt fantastiskt.
Men denna gång var det inte Lara som skulle kollas, utan det var faktiskt Dee. Varför redan? Kanske vissa kan tycka. Men jag vill verkligen vara på den säkra sidan och ifall jag kan förhindra några skador eller diverse genom att upptäcka dem tidigt och snabbt så gör jag det! Hon fick bara en massa nollor och var helt frisk o kry i ben o muskler. Fanns ingenting att anmärka på. SKÖNT! Och hon skötte sig helt exemplariskt. Stefan klämde o kände medans hon stod lugn o sansad o mös med en av tjejerna som var med och hjälpte. Jag stod brevid o mest höll i kopplet. =)

Resten av min födelsedag så blir det lugnt. Mamma o syrran är och tävlar, så vi ska fira mig samtidigt med syrran o mamma. Syrran fyller 24 maj o mamma 26e. Så vi tar allt samtidigt.
Istället åker jag nog ner till Knivsta BK  och hjälper till med att bygga banan till helgens stora Agilitytävling. 
Så vill ni finna mig i helgen, åk till KBK. Där kommer jag vara funktionär och kolla på fantastiska förare och hundar.

Tack än en gång för allt Grattis =)

Categories: Dee, övrigt

Uppflyttad!!!

Vi åkte imorse 0620!!! hemmifrån för att vara på Bro Håbo BK i tid för samlingen som var kl 0700. Det var nämligen dax för mig och Lara att debutera i apellspåret! För mig personligen en debut inom brukset.

Fick startnr 6 och med det hamnade vi precis i första omgången spår och fick åka på direkten ut till spårområdet.
En härlig gräsäng, där det fanns både hästskit, fågelskit och gäss ;) Jag hade då sista spåret som låg längst ut, små blött i gräset och det kändes riktigt bra när jag trampade ut där själv med mina pinnar i handen för att lägga ner dem på kommando.

Sedan kom denna väntan, 45 minuter skulle gå innan vi kunde ta våra taggade hundar ur bilen och knata ner till ängen och se om vi skulle lyxas eller inte. Jag hade ju som sagt endast spårat ca 2 gånger denna vår! =)
Min tur och jag tog Lara i koppel ner med selen och linan ihoprullad i handen. Kände redan där hur taggad hon var, drog mig ner mot ängen och satte redan näsan i backen trots att vi inte ens var vid vårt spår.
Selen på och sedan efter startsignal traskade vi på. En jädrans fart vart det på Lara och näsan i backen hittade hon snabbt första apporten. Apporterade den snabbt tillbaka till mig och för att undvika tugg sade jag ”Tack Tack Tack” väldigt snabbt till henne ;) Vi gick vidare och det kändes stabilt. Jag såg i gräset vart jag hade gått och märkte när det kom lite vind att Lara for ut och svajade lite. Men på´t igen och vi kom runt  riktigt snabbt med alla pinnar in!

Sedan denna eviga väntan igen…..
… innan budföring och platsliggning.

Budföringen kändes stabil, var helt säker på att det skulle vi fixa galant. Men tji fick jag när hon istället tog det som ett sökkommando och började springa runt domarna samt virra omkring runt hindret o diverse som låg där. Innan hon kom på sig och for tillbaka till mig så jag kunde skicka om. Då gick det fint!
Platsliggningen, inga problem alls! =)

Sen vänta igen.. domarna skulle ha lunch =)

Lydnadsbiten då? Eftersom vi nollade budföringen så kände jag nästan att nu var det kört, vi hade inget direkt framförgående heller och med två nollor kändes det inte som om vi skulle fixa detta.
In på plan då med en sjukt taggad Lara. Linförigheten gick hon o morrade sig igen, nästan hela tiden måste jag säga! Helt galet, inget argt morr om det är vad ni tror, utan ett kampmorr och liksom ”mooorrråååh komm igenn nu”.

Så gick resterande av lydnadsmomenten till också kan man nästan säga. Det var ena ljudet efter andra. Vid inkallningen kastade hon sig in i fotposition med ett skall!! Morrade vid gripande av apportbock. Hm ja helt enkelt en Lara som var lite väl het på gröten idag.
Tyvärr nollade vi läggande under gång, fråga mig inte varför! Samt hoppet som vi endast fick en 5a på, då fröken Lara inte tyckte man skulle sitta på andra sidan för länge och valde att hoppa tillbaka till mig lite snabbare än vad som var tänkt =)

Är både sjukt nöjd över att vi höll oss på rätt sida av marginalen, men också lite missnöjd över att vi tappade så mkt poäng på moment jag vet att hon kan! Men vi får väl lägga ner lite mer träning, och fokus på att hålla sig inom ramarna på fröken hetgröt ;)

Lydnadspoängen:

Linförighet: 7/7 – (Tränger, växlar position/ tränger i vänstersväng, låter, slarviga sättanden)
Framförgående: 5/6,5 – (vinglar o far – OK/ går ej rakt, dubbel (flera) kommandon)
Platsläggande: 0/0 - (la sig ej)
Inkallande: 9/7 - (Knuff vid avslut/Skall)
Apportering: 9/8 – (Knuff vid avslut/ tugg, slarvigt tagande)
Hopp ö hinder: 5/5 – (Islag/islag, hoppar tillbaka utan kommando)
Platsliggande: 10/10

Summa lydnad: 162/157.  Medelpoäng: 159,50

Specialmoment:
Budföring: 0/0 – ( /återvänder till föraren, springer sen)
Spårning: 9/9,5 – (Stipp tillbaka gång/ )

Summa special: 63/66,5. Medelpoäng: 64,75

SUMMA TOTALT: 224,25 poäng och UPPFLYTTAD!!

Categories: Lara, Tävling