Spårat

Tänkte jag måste ju sätta fart o spåra lite om vi ska tävla apellen snart.
Så jag la ett spår på åkern nedan för oss, ca 400 meter långt. Ganska så kraftig vind, men huvuddelen av spåret låg i medvind samt sidovind. Liggtid 1,5 h

Lara var TAGGAD som attan och undan gick det. Fick leka lite stoppkloss jag ibland då jag tyckte att det lite väl snabbt. La ut 4a pinnar + slut och trots att vinden ställde till det en hel del så hittade hon alla pinnarna och apporterade dem fint in till mig! Tänk att hon är så grym i spåret trots att vi inte tränat det på evigheter. Det här kommer bli grymt bra!

Categories: Lara, Träning

Nu går det undan minsann..

Först vill jag säga TACK alla för stöttande ord o gratulationer.. Första steget är avklarat och vi har redan ännu en tävling på gång..

Men nu kan ja säga att tävlingsåret verkligen satt igång. Fick svar idag via mailen att jag kom med på Apellspår tävlingen i Bro Håbo om 2 veckor. Så nu jäklar måste jag sätta fart med lite spårande här.. Ha Ha
Verkligen jätte kul att jag kom med, hade dock inte riktigt räknat med det. Men de är ju bara o tacka o ta emot samt träna på bra veckorna som är kvar. =)

Måste få skryta lite!
Idag var ja o syrran (hennes julklapp från mig) på ”The last Bounce” Om ingen vet vad det är för något så är Bounce ett grymt stor o känd dansgrupp.  Så jäkla häftigt o coolt!!! Shit va bra de är.  Jag älskar all form av dans och att se denna grupp live i globen var verkligen nått extra. Bara satt o tok njöt av varje minut man såg dem! Helt otroligt hur begåvade vissa människor kan vara. Hade verkligen önskat att jag var lika grym på att dansa som de är =)

Här är en video från när de överraskade hela plattan i sthlm genom att hylla Michael Jackson!

Categories: övrigt

JAG klarade det!!!

Jag klarade att starta på en agilitytävling utan att springa därifrån!! Lara klarar det ju galant, vilken situation hon än är i.. Och dagens hemliga debut (som inte många visste om) var helt meningen att bara fokusera på mig själv. Det var MIN dag och Lara var min bästa vän som höll mig i handen och stöttade..

Med andra ord. Idag tog jag och Emelie med Jossan bilen ända bort till Linköping där de hade en inoff tävling. Varför så långt kanske många undrar? Fanns ju klass 1 i kista! ;)
Jag valde den tävlingen i Linköping just för att det gick en klass 1 i Kista. Visste att många jag känner skulle vara där och jag ville ha så lite press på mig själv som möjligt. I Linköping var något ansikte bekant, men ingen jag kände sådär. Kändes kanon! Vi var ganska få som startade och det gjorde det hela mycket bättre.

Började med Agilityklassen där jag vet att vi inte har tränat några balanshinder dvs kontaktfält alls egentligen, Gungan har hon väl sprungit en gång men inte i en hel bana. Slalomet har vi, om Lara är på min vänstra sida (typ fotposition). Utan något komando och om jag går i vanlig takt gör hon det, men hon har inget självständigt o inte heller om hon går på höger sida..
Så i Agilityklassen diskade vi oss pga att jag vart så paff när hon flög av gungan och efter var en tunnel, jag fick liksom inte riktigt fokus o vi virrade lite innan vi hittade rätt tunnelingång. Sedan trängde jag henne lite för mkt vid ett hopphinder som resulterade i ännu en vägran. 3 vägran = disk, men jag var super nöjd. Hon läste mina väger jäkligt fint o drog ut mot hinder som jag inte alls räknat med.

Hoppklassen var det ENDAST slalomet jag var orolig för. Tur var det vänsterslalom och ja som jag skrev ovan så ”funkar” det. =)
Hon tjuvstartade nästan i starten och kom med en hejdundrandes fart. Jag tappade henne men hon lyssnade helt underbart på kommandon och läste handlingen grymt så jag hann liksom springa ikapp med andan i halsen. Tappade lite efter slalomet (tappade banan lite =) ) men det gick ju strålande och i mål kom vi med 10 fel. Det räckte till en 3e plats.

Jag kände mig super nöjd med Lara men också med mig själv. Jag var lugn, fokuserad, inte direkt nervös och bara hade sjukt ROLIGT!!

Filmer finns, men på emelies kamera..

SÅ där var debuten avklarad! Var ju inte så svårt faktiskt. Nu ska vi träna på KF o Slalom sen kommer det kännas fulländat o vi kan satsa ordentligt..

Dee var såklart med och hon skötte sig riktigt bra. Vi har haft lite strul med andra hundar, men hon sa inte ett ljud. Var lugn, tyst i både bil och bur,  kunde kampa på annan plats och vi tränade på med skvallerträningen som verkligen ger resultat snabbt.  SKÖNT!!

(lite virrigt blogginlägg, men orkar inte läsa igenom, är helt slut i huvudet)

Categories: agility, Dee, Lara, Tävling