Nu sätter vi igång

Äntligen hittade jag en plats där det var minimalt med snö så vi kan träna lite..
Känns som om vi haft en otroligt lång vintervila trots att jag egentligen tränat smått inne nästan varje dag. Men det har ju inte blivit någon super seriös träning. Förens idag!

Idag ställde jag fram mina Slalompinnar och ska nu satsa gärnet för att försöka få Lara att fatta detta Agilityhinder =) Vi har egentligen EN slalom, om jag går o hon är på västersida = fotgående nästan med lite hinder framförsig som man då går slalom emellan. Ungefär så hon tänker känns de som :P För gör ja samma fast jag har henne på högersida, ja då funkar de inte alls :P

Så nu har ja satt upp en liten plan på hur detta ska gå, så får vi helt enkelt se vart de leder.
Har idag även kollat ut massa tävlingar, har en kalender på väggen enbart för hundtävlingar. Det står som rubriker Lydnad, Bruks, Agility och Övrigt.

Så nu har vi inte mkt o skylla på. Vi har några mål vi ska uppnå i sommar jag o Lara! Dock tror ja lydnaden får ta plats i hyllan ett tag. Så blir de lite spår o Agility till sommaren. Ska på Lydnadsläger i slutet av sommaren och hoppas på ett mirakel! = )

Dee har också fått tränat, att inte tycka det är obehagligt om jag tar tag i halsbandet. Vill kunna använda det i träning att hålla i o sånt och då gäller det att hon INTE blir skrämd eller tycker det är väldigt obehagligt. Detta vill jag även kunna föra över sen till att ja ska kunna ta henne i nackskinnet. Ifall det händer något, hon ramlar i en sjö eller ja vad som helst o ja måste få upp henne ska hon acceptera att man tar henne i nackskinnet. O det gick ju suveränt =)

Känner mig väldigt pepp för sommaråret vad det har att erbjuda =)

Categories: Dee, Lara, Träning

Dessa olika hundsporter…

Har sedan länge börjat fundera på att jag BÖR försöka inrikta mig på en eller två hundsporter som jag verkligen verkligen satsar på. Har ju med Lara verkligen testat de mesta, men verkligen inte tävlat i allt. Har ju än så länge bara tävlat i lydnaden o utställning om den räknas. Men tränat o testat lite har vi gjort en hel del: Spår, sök, räddning, (kennelträffs vallning), agility, freestyle, lydnad.. Hm ja det var nog allt. =)

Men såhär kan vi ju inte hålla på.. Men jag gillar alla saker lite smått.
Har dock börjat att tänka om nu när jag har Dee också, där jag har mina få saker jag tänkte träna lite mer intensivt o ja satsa mer tid på i allafall.

Har nog lagt brukset på hyllan, tycker det är roligt, men svårt när man inte har så många o träna med. Visst vi har några träningsgrupper, men det är alltid på bestämda tider och kan man inte, ja då försvann ett helt träningspass kanske på hela veckan om man har otur.

Såhär tänkte jag lista lite de olika grenarna

Lara:
Bruks: Minst Godkänt lägre spår (spår kan jag ju träna själv, fast de inte är de roligaste)
Utställning: När vi fått vårat Godkänt lägre så ska vi plocka de två sista Certen (har ju ett från JWW-08) Då har vi championatet i hamn.
Lydnad: Har börjat tröttnat lite på lydnaden tyvärr, troligen pga att vi inte kommer framåt. Har 1a pris i klass 2 och bara väntar på att vi ska få till alla (vittring o fjärr) momenten ordentligt för att starta. Ska på lydnadsläger i sommar o hoppas på riktiga guldtips =) Ett Lydnadschampionat tänker jag nog satsa på. Så svårt kan de väl inte vara? ;) Men efter det kanske det blir lugnare på lydnadsdelen.. Den som lever får se..
Agility: ÄR något jag vill tävla, vill starta och vill komma långt inom. Har sagt det flera gånger MEN i år SKA vi ha startat. Ska på agilitykurs i sommar och hoppas att det ger mig lite mer skinn på benen. För den här sporten är GRYMT ROLIG! Borde ju tycka det efter att ha varit funktionär sedan jag var 16?  alltså 6 år nu ;)
Freestyle: Tycker mycket om Freestyle och tränar gärna in konster och kombinationer, brukar dansa lite hemma med hundarna ;) Men jag vet ännu inte om detta är nått jag kommer tävla i.

Det var lite om det jag och Lara kommer syssla med i flera år framöver. Hon är ju ännu bara 3 år, så vi har mycket tid kvar vi ska spendera =)

Så vad är då tankar med lilla Dee?

Självklart ska vi syssla med vallningen, kanske kan vi tillome skaffa egna får någon gång. Det skulle vara en dröm. Sen får vi helt enkelt se hur långt vi kan ta oss i vallningen, detta är ju första ”riktiga” vallhunden jag har och än jag själv bara nybörjare som hoppas få lära mig massor..

Annars är det Agilityn jag tänkte ta mig an ordentligt från början med Dee. Med ordentligt talar jag om lite bättre grundtränad med tydliga mål som vi kommer gå efter.. Ha en tanke bakom varje grej liksom.

Lydnad o freestyle (trixinlärning) kommer det självklart också bli. Kan inte låta de vara riktigt. Tycker ändå det är roligt. Eventuellt tar vi oss an några starter i lydnadsklasserna också.

Okej, kanske inte riktigt var en till två hundsporter BARA.. =) Jag tycker all hundträning är grymt rolig..  Men vi försöker filtrera ut lite i allafall.. =)

Categories: Dee, Lara, Träning

Valpträff nr 2

I går (lördag) spenderades några timmar hos uppfödaren Eva Karlsson, det var nämligen dax för ännu en valpträff.
Veckorna rinner iväg och nu är valparna snart redan 5 månader gamla så det var jätte kul att se hur de hade växt och vad de var för individer =) Så lika men ändå olika ;)

Jag känner inte riktigt för att skriva ner allt vi gjorde, men KUL hade vi i allafall. Anna som har Flicka o mamma Flaxa har skrivit så fint vad som gjordes, så jag länkar till henne. Även där kan ni hitta fin fina bilder från dagen.

Snor två bilder från Anna också som jag visar upp här =) Tyvärr kunde inte Wick (Wii) komma, så på gruppbilden ser ni från vänster Vide, Dee, Spot, Flicka o så Per Såklart =)

Categories: Dee, Vallning, Valpar

Hoppas du stannar…

pratar såklart om våren!! Nu börjar jag bli hel trött på denna snö och längtar ordentligt till sol, gräs, blommor och bad.. Att kunna ligga ute på gräsmattan o läsa en bok, eller helt enkelt kunna vara ute med hundarna huur länge som helst…

Ååh kämpa nu solen starkt med att få bort denna snö och se till att allt vatten torkar snabbt!

005_1

Categories: övrigt

Tittut…

Ja nu var det ett bra tag sedan jag skrev, en hel vecka har hunnit passerat!

Det finns svar på varför. Mamma har nämligen påbörjat renovering av huset (inomhus), i form av tapetsering, nytt golv osv i både sovrum, kök o badrum. Under den veckan de arbetade fick ja inte bo i huset utan bodde då hon mina kusiner i skånela med hundarna. Gick bra det! Men nu har snickarna åkt hem och I´m back in the house.

Så vad har hänt sedan sist?

Dee och jag fortsätter med vår valpkurs, vi har påbörjat sitt – sittkvar och det fungerar jätte fint. Vi fick även i uppdrag att klicka in ett trix, någonting som valpen erbjuder, ska vi fånga och bygga vidare på. Sitter o klurar vad vi ska kunna få ut av det Dee erbjuder. Ligg, sitt, stå osv sånt fick vi inte riktigt kalla trix. Andra saker Dee bjuder på är huvudvridningar åt höger o vänster, ibland snurr men annars mest skäll o kasta sig upp i ansiktet på mig.. Hmm kanske kan använda det?! ;) Får klura vidare helt enkelt.

Lara har inte fått göra så värst mycket, har försökt få till vittringen igen, men F*N va de ska bråka då.. Fungerar ju inte alls, så någon som är expert och vill hjälpa oss, hör av sig snarast möjligt! Tänk att det kan vara så svårt o få just de momentet o fungera, likadant är fjärren som vi har småproblem med. Blir o klura ut en plan på det också helt enkelt..

Jag själv då? Hjälpte till på Bertils agilitytävling i fredags, alltid lika roligt och jag LOVAR jag ska ta mig själv i kragen o starta.. Vill ju så gärna, men jag känner mig inte tillräckligt säker för att starta.. Men jag ska nog leta upp nån passande tävling så vi får ett mål att arbeta mot.
Sen har jag lite annat som försegår i huvudet mitt.. Vart bara reserv på den utbildning jag så gärna ville gå och har absolut ingen plan B. Man kan bara söka en gång per år, så vad ska jag göra i ett helt år? Har ju lite extra jobb, men de kommer man inte långt med.. Börjar seriöst få lite panik över vad jag ska göra i framtiden. OK har inte ens fyllt 22 o redan panik, men JO det är sant tyvärr!! Jag vill så mycket, men vet inte riktigt vart jag ska börja..

Med andra ord kan vi avsluta blogginlägget med att jag har massor att klura på, roliga saker såsom hundträningsmål  samt mindre roligt, vad jag ska ta o göra i framtiden..

Blir en bild på mitt lilla hjärta Dee, tur att jag har de fyrbenta som alltid förgyller vardagen..
 
035_1

Categories: agility, Dee, Lara, övrigt