Instruktörsutbildning

Dagen har tillbringats på Knivsta BK för den sista ”inlärningstillfället” i min instruktörsutbildning. Nu har vi nämligen bara 2 gånger kvar och bägge är examinationsdagar då vi ska redovisa våra projekt (en hund och förare som vi tränat 8a gånger med) och då hoppas vi blir godkända :D

Denna gång hade vi Lena Sundqvist och Stina ? som ledare och vi fick under dagens övningar arbeta med våra hundar.

Blev uppdelade i 3 grupper där varje grupp var 3-4 st och fick ett moment. De momenten var Ligg – liggstanna, inkallning och gå fint vid sidan. Sedan var det dax för varje grupp att leka instuktörer och de andra två grupperna fick leka elever.. Så jäkla roligt för alla går verkligen bra in i rollen som kurare och ställer riktiga kluriga o knasiga frågor. Precis sånna frågor som vi kommer få uppleva som instruktörer. Det är en liten utmaning att vara instruktör åt dessa ”låtsas kursare” som vi vet kan otroligt mycket om just hund och inlärning, men jag lovar att vi har så roligt och det är väldigt nyttigt.

Dee fick faktiskt agera kurshund när det var dax för inkallning och hon skötte sig grymt bra. Lyssnade fint på  ”Kom” och ssprang snabbast möjligt till mig =) började en övning i koppel då jag skulle få henne att intressera sig för annat så hon alltså inte tittade på mig och sen passa på att ropa. Men hon är ju så söt, för hon lär sig satans snabbt o snappade upp att det var jag som hade hennes godis (lunchmaten) samt kampleksaken, så att försöka få henne att gå ifrån mig var ju de största problemet till slut ;)

Sedan körde vi en annan övning där instruktören tog Dee i halsbandet och jag gick iväg för att sedan ropa ”Dee kom”. Strålande gick även det! Vilken valp jag har :D

Lara fick agera kurshund under momentet gå vid sidan som jag verkligen behöver få till. Nu pratar vi alltså inte om ett fotgående för där är hon grym, utan när jag säger ett visst kommando (som tidigare varit här, men har nu bytt till nära), så vill jag att hon inom en halv meter – meters radie runt mig, helst inte bakom, men ska kunna gå där avslappnat och inte titta på mig hela tiden.

Ett otroligt bra kommando måste jag påpeka och det ska jag verkligen ta tag i nu, i övrigt ta tag i Laras hela allmänlydnad för jag märker att vi tappat lite =) Blir lätt så om man inte underhåller.

Så nu är vi enormt träningstaggade och inspirerade att utveckla oss till att bli grymma på allmänlydnad ;)
Vi får väl se om jag lyckas!

Categories: Dee, Lara

Ny design

Vaknade upp dagen men enormt halsont och huvudvärk så efter några hals och huvudvärktabletter senare kände jag inte för att ligga i soffan o vila längre utan tog mig till datorn och påbörjade en liten makeover.

Är inte klar på långa vägar och hundarnas sidor skall fyllas på med information. Än sålänge är det samma information som fanns tidigare o vissa bilder passar inte riktigt in i denna nya design :P

Hundarna har fått lite hjärngymnastik idag. Lara kämpar jag vidare på med fjärr och vittring. Dee har fått träna på sitt och att vara kvar i positionen.
Såg nämligen Annas klipp när hon gjorde bakombytesträning med Flicka där hon satt så fint på kommandot ”stanna”.
Då kom jag på att Shit, Dee har ju inte ens lärt sig att sitta, något så grundläggande hade jag totalt missat att påbörjat. Här har vi gjort nästintill allting annat, okej inte allt såklart. Men vi har påbörjat ligg och stå träningen och bara sådär tappat bort Sitt. ;) Tack för påminnelsen Anna! Ha Ha

Categories: Dee, övrigt

Dee 16 veckor

Som vanligt en veckorapport om hur det står till med vikt och längd. 

Vikt för dagen: 9,4 kg. Hon har alltså gått upp ca 0,5 kg på en vecka!
Höjd för dagen: ca 41,5cm en ökning på 1,5 cm. 

Lite blandade bilder får det bli från dagen

006_1
011_1
017_1
025_1
026_1

Categories: Dee, Dee utveckling, Lara

Februari månad

Ja februari må vara kallt och innehålla ännu mera snö.. Men tur att man kan aktivera de 4 benta genom små saker inomhus. =) För ute tycker de inte riktigt är lika roligt. Lara förfryser sina tassar super lätt, och idag såg jag även Dee lyfta tassarna ute när de bara skulle på baksidan för att kissa.. Inte lätt o ha valp när de är såhär kallt, hon hinner ju inte göra ifrån sig.. Moppen får stå extra mycket redo under dessa tider :P

Lite inomhusaktiviteter som vi filar på

Lara: Vittring, fjärr samt diverse små trick (är ju så roligt)
Dee: Ligg, namnet (som hon helt glömde bort igår) samt även där försöker vi få till lite små tricks :D
Ellie Mae: Få till det där ligg (varför lägga sig när man har nära till backen verkar vara hennes måtto) och även hon lite små tricks.

Tyvärr kan jag inte filma våra små framsteg, köpte ju en ny filmkamera som visade sig vara kass. Så fort de blev lite fart så kom en svart skugga efter o man såg ingenting alls direkt. Jätte trist, så vi har lämnat in den för att de ska se om jag bara ställt in något fel (har inte ställt in nått alls), eller om det är någonting annat. Det skulle ju vara HD kvalité..

Igår var min syster ute med vovvarna, medan jag låg o sov/vilade i soffan (tung lördagsnatt). Hon hade med sig kameran och lite bilder blev det:

013
030”Jag ser ingenting, snö i ögonen!!”

031Kolla minen på Dee, en minipanda? =)

034
053Bilden tagen från åsen, här nere bor vi i det gula huset till höger. Sen ser ni stora huset (mammas vårdhem)
och garaget som är framför samt mormors tegelhus längst till vänster i bild.

Categories: Dee, Lara, Träning