Äntligen Fredag

Då var fredagen kommen och det känns verkligen såå skönt. Vill att dagarna ska rinna iväg så Lara kan få börja träna igen. Kliar så i fingrarna att se hur hon reagerar på kastreringen, än så länge är hon precis som vanligt =) Alltså pigg och glad. Svårt o hålla henne lugn alla gånger.  Men just nu är det någonting jag gläds åt =)

Hon är utan tratt den mesta tiden på dagarna och rör inte ens såret, rådfrågade med veterinären eftersom hon tokstressade o bara flämtade när tratten var på. Har aldrig sett henne sådan! Men under natten åker tratten på igen. Och lovar antingen var det jag som var totalt slutkörd för att inte fått sova en blund natten ons-tor eller så skötte sig Lara kalas, för natten tor-fre sov jag som en ängel ;)

Dee lever livet här hemma och när vi var på styrelemötet igår så var hon lös i klubbstugan. Börjar lyssna fint på namnet nu och något hon gillar är apporterna. Hihi hon hämtade en efter en ;)
Vi tränar även lite smått på bland annat att ha 4a tassar PÅ en låda och 4a tassar I en låda. Går ritkigt bra faktiskt.
Lite frivilliga ligg, komma tillbaka med leksaken, lyssna på ”ta den” och ”tack” samt lite små apportering av diverse föremål. Låter kanske som en hel del, men jag lovar vi tar det verkligen lugnt. Hon är underbar att träna och våra pass ligger på max 2-3 minuter per omgång.

Ska försöka få till att föra över mina filmer från videokameran till datorn så ni kan få se lite roliga videosnuttar. Har lite roliga på Dee när hon äter en gurkbit för första gången och får ett runt tuggben ;)

003_1

Categories: Dee, Lara, Träning

Tratt hit o dit

Som flera kanske redan läst på FB så vart min natt inte direkt full av skönhetssömn som jag hade önskat. Lara kunde inte sova och bara lågt o flämtade. Jag fick verkligen tvinga henne att ligga ner och där låg hon kanske en halvtimma tills jag vaknar första gången av att hon håller på o tar av sig tratten, andra gången av att hon försöker klämma sig ut ur kompostgallret, tredje gången för att hon flämtade o flåsade så mkt så jag blev orolig. Ja med andra ord höll de på sådär ungefär. Klockan sex i morse gav jag upp och klev ur sängen.

Ringde veterinären klockan 8a eftersom Lara fortfarande flåsade hemskt mkt o stressade upp sig när hon fick tratten på sig. De sa att man kunde använda en body eller sån där annan uppblåsbar ring, MEN då kan hon fortfarande ev röra såret. Men vi kom överrens om att har jag total uppsikt över henne så kan hon få vara utan tratten, för det är bättre än att hon stressar. .
Sagt o gjort har hon fått varit utan tratt och det går alldeles utmärkt, dock så får jag mindre saker gjorda då jag alltid kollar vart hon är. Men vad gör man inte.

Hoppas nu att natten då hon måste ha tratt blir lugn, ska upp o jobba 445 imorgon bitti. Då får mamma ta över vakandet. =)

Categories: Lara

Lara rapport

Kort Lara rapport:

Hon sköter sig jätte bra, vet att hon egentligen ska ha tratten på sig jämnt, men jag försöker istället vänja henne saka men säkert och då får hon vara utan stundvis. Vilket går jätte bra, hon är inte intresserad av såret alls och jag lovar att jag har verkligen stenkoll på vart hon är.

Hon har lite små ont det märker jag, men hon kan inte få hur mkt smärtstillande som helst. Hon vill gärna ha mycket närhet, kryper upp i knät på mig om jag sitter på golvet, vilket jag nuförtiden verkar göra ofta :D

Såret ser jätte fint ut och de har verkligen gjort det snyggt.  Hon är fortfarande lite röd, men det var normalt.
 Se bild nedan:

003kastr

Categories: Lara

12 Veckor!

Dee blir 12 veckor idag, födelsedagspresenten blev en vistelse till veterinären för en liten spruta. Gick ju jätte bra!

Vikt för dagen: ca 7,1 kg. Hon har alltså gått upp ca 0,4 kg på en vecka!
Höjd för dagen: ca 35cm en ökning på ca 2 cm. 

Börjar bli riktigt krångligt o ta bra ansiktsbilder nu, hon vill ju inte vara still. Men denna får duga =)

030

Och en liten charmig bonusbild

024

Categories: Dee utveckling